Warto realizować pasje

Warto realizować pasje, próbować nowych rzeczy i dokształcać się!  Dlatego wspólnie z Sii Polska podejmujemy działania na rzecz seniorów. Klub Seniora przy fundacji Piastun Wyrównywanie Szans, spotyka się co środę o 17:00 w Siemianowicach Śląskich ul. Oświęcimska 16 i rozwija umiejętności obsługi komputera

Bez wychodzenia z domu można robić zakupy, czytać codzienną prasę czy nawiązywać nowe znajomości. Komputer pomaga też w utrzymywaniu bliskich relacji rodzinnych. Jednak aby móc korzystać ze wszystkich udogodnień, trzeba się najpierw przełamać i nauczyć obsługi komputera. Na zajęciach seniorzy dowiadują się również jak założyć pocztę, napisać i wysłać wirtualny list oraz jak bezpiecznie zrobić zakupy przez Internet. Stąd już niewielki krok na do poruszania się na przykład w świecie mediów społecznościowych.

>>>Zajęcia prowadzone są dzięki wsparciu Sii Polska w ramach Programu ,, Sii Power Volunteers”
>>>Zajęcia prowadzone są ze środków Fundacja Piastun Wyrównywanie Szans zebranych z 1% podatku na Oddział Siemianowice Śląskie