Szyjemy maseczki ochronne

Szyjemy maseczki ręcznie robione do wielokrotnego użytku dla szpitali, instytucji oraz naszych wolontariuszy którzy biorą udział w akcjach walki z Corvid-19 ,, Pogotowie zakupowe” przekazujemy je za darmo, w związku z tym zbieramy pieniążki na materiały, aby móc i mięć z czego je dalej szyć i zaopatrzyć osoby potrzebujące. Nasze maseczki są wyprane, odkażone oraz wyprasowane w wysokiej temperaturze a szyją je nasi wolontariusze z Siemianowic Śląskich – Bytkowa, poświęcając swój wolny czas i energie by nieść pomoc innym w potrzebie

Potrzebujemy również środków dezynfekujących i środków czystości, jednorazowych rękawiczek w związku z pracą naszych wolontariuszy oraz aby ich zabezpieczyć w projekcie ” Pogotowie zakupowi”

w którym robimy zakupy osobom starszym.

Materiały oraz rzeczy można również dostarczać osobiście na adres Fundacja Piastun Wyrównywanie Szans ul.Oświęcimska 16, 41-103 Siemianowice Śląskie (tel.668-569-099)

Maseczki dostarczyliśmy już do:

Szpital Miejski – Siemianowice Śląskie 100 szt

Przyjątek Nadziei we Wrocławiu 150 szt

Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi – 100 szt

Dzięki waszemu wsparciu w dalszym ciągu szyjemy i nasza lista będzie się stale powiększać