Sprzęt dla Szpitali, Ratowników Medycznych na terenie woj. Śląskiego

Jako Organizacja Pożytku Publicznego uprawniona do prowadzenia zbiórek publicznych w oraz niesienia pomocy w sytuacjach kryzysowych organizujemy zrzutkę na sprzęt potrzebny naszym Szpitalom, Ratownikom Medycznym do ratowania życia w związku z epidemią koronawirusa.

• respiratory
  • maseczki jednorazowego użytku z 3M z filtrem min. 2-3
  • maseczki wielorazowego użytku z filtrem FFP
  • kombinezony Delatek DT117 (na zdjęciach przykładowe),
  • płyny do dezynfekcji, środki czystości
  • Wody mineralne, napoje
  • oraz inne niezbędne rzeczy

Jeżeli ktoś ma ochotę sam zakupić potrzebne w/w rzeczy, można je dostarczyć osobiście do naszego oddziału w Siemianowicach Śląskich przy ul. Oświęcimskiej 16 po kontakcie tel. 668-569-099 a my dostarczymy zebrane rzeczy w najbardziej potrzebujące miejsca.

W związku z naszą działalnością na terenie woj. śląskiego naszym celem nadrzędnym jest wsparcie dla szpitali i ratowników właśnie na terenie woj. śląskiego. Za zebrane środki zakupimy potrzebny sprzęt, który umożliwi bezpieczniejsze, szybsze i efektywniejsze leczenie pacjentów ale i również ochronę personelowi medycznemu.  Łączmy się i wspieramy się wzajemnie tych trudnych chwilach. #EkipaPiastuna