Promesa dla Piastuna

Kolejny ważny projekt w naszej Fundacja Piastun Wyrównywanie Szans – „Senior Zdrowy i Aktywny „

Dziś odebraliśmy promesę z programu ASOS Edycja 2020, w ramach którego będziemy prowadzić klub dla seniorów. Program cieszy się dużą popularnością w województwie śląskim. Promesy wręczały panie – Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Alina Nowak i Maria Nowak – doradca Wojewody Śląskiego Ds. Polityki senioralnej i społecznej. – Dziękuję wam za zaangażowanie, troskę i codzienną pracę. To misja, którą dobrze wypełniacie. Zachęcam do dalszego angażowania się na rzecz polityki senioralnej. – mówiła wiceminister A. Nowak. W ostatnich latach finansowane ze środków ASOS projekty objęły swoimi działaniami ponad 37 tys. osób starszych, w tym ponad 3 tys. osób z niepełnosprawnością. W okresie od 2015 do 2019 roku na terenie województwa śląskiego zrealizowano prawie 250 projektów za 25 mln zł.

Zapisy KLIKNIJ TUTAJ