Oliwier Szymański

Oliwier charakteryzuje się bardzo krótkim okresem koncentracji uwagi, co powoduje u niego niepowodzenia edukacyjne (w tym  w nauce czytania i pisania).
U chłopca zdiagnozowano zaburzenia przetwarzania słuchowego. (Niedosłuch centralny) oraz ADHD. Jest to dysfunkcja, która uniemożliwia Oliwierowi pełne rozumienie i wykonywanie usłyszanego dźwięku oraz oraz zaburzenie pracy zmysłu słuchu. Wynika to z nieprawidłowości  na poziomie ośrodkowego układu nerwowego.
Dziecko z niedosłuchem centralnym może słyszeć prawidłowo i rozpoznawać pojedyncze  dźwięki w bardzo cichym otoczeniu. Dysfunkcja polega jednak trudności  zrozumieniu mowy, gdy niewielkie są różnice pomiędzy dźwiękami w słowach. Do takich sytuacji często dochodzi w miejscach, w których jest głośno, np.Plac zabaw, w Szkole. Oliwiera wychowuje samotnie mama.

Dzięki wpłatom udało nam się zebrać na aparat słuchowy. Dziękujemy!
Zbieramy dalej środki na leczenie.

Jak możesz pomóc?

Numer subkonta: 26 1050 0099 7651 1330 0000 0000

Tytuł: DAROWIZNA DLA Oliwier Szymański nr 1330

Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Oliwier Szymański nr 1330