Marcin Kubiak

Marcin urodził się w marcu 2018 roku, nieco wcześnej niż planowano. Z wagą zaledwie 2300g. U Marcina został zdiagnozowany zespół Noonan, który charakteryzuje się niskorosłością, wadami rozwojowymi twarzoczaszki i serca (kardiomiopatia przerostowa mięśni sercowych), nieprawidłowościami hematologicznymi. Oprócz tego Marcin ma nieco krótsze rączki i nóżki, wnętrostwo, niedosłuch, osłabiony wzrok, opóźnienie psychoruchowe, a po obrzęku na karku, który był wielkości jego głowy, pozostał bardzo duży płat luźnej skóry.

W maju 2019 roku Marcin przeszedł operację usunięcia naddatku skóry na karku i już miesiąc później zaczął raczkowac, a dziś sam chodzi i zaczyna mówić. Jest bardzo wesołym i pracowitym dzieckiem. Szybko się uczy. W przyszłości czeka go jeszcze operacja czaszki. Trzeba ją rozebrać i poskładać od nowa. Wydaje się przerażające? Dla nas to szansa na lepsze życie dla naszego synka.

Aby utrzymać ten stan Marcin nadal potrzebuje specjalistycznej i stałej rehabilitacji, a to niestety wiąże się z bardzo dużymi kosztami. Aktualnie jest pod opieką: genetyka, onkologa, kardiologa, neurologa, neurochirurga, endokrynologa, urologa, logopedy oraz fizjoterapeuty.

Za okazanie wsparcie dziękujemy. Rodzice Marcinka.

JAK MOŻESZ POMÓC !!!

Numer subkonta: 57 1050 0099 7651 1280 0000 0000

Tytuł: Darowizna dla Marcina Kubiak nr 1280

Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Marcin Kubiak nr 1280