Konkurs dla Szkół i Przedszkoli

Nasze dwa Siemianowickie Serca (pojemniki na plastikowe nakrętki) zmieniają lokalizacje, mimo naszych chęci oraz zaangażowania w ten projekt również ze strony miasta. Niestety, Wojewódzki Konserwator Zabytków NIE WYRAZIŁ ZGODY na umiejscowienie serc na Rynku Miejskim jak i na Plantach w Michałkowicach, krótko mówiąc nie komponują się one z krajobrazem oraz zabytkami jakie są w okolicy tych miejsc. I tutaj dajemy kropkę.

Niemniej jednak chcemy, aby serca zostały w Siemianowicach Śląskich, dlatego też ogłaszamy małą rywalizację dla Siemianowickich Szkół i Przedszkoli. Zasady są bardzo proste:

Regulamin

1. Konkurs dla Szkół i Przedszkoli z Siemianowic Śląskich
  2. Zgłoszenie przyjmujemy do dnia 10 czerwca 2021 r. na maila siemianowice@fundacjapiastun.pl
  3. Wygrywa placówka, która do końca roku szkolnego jednorazowo zbierze najwięcej (w kg) nakrętek plastikowych.
  4. Zwycięzcę ogłosimy po zakończeniu roku szkolnego oraz nagrodzimy dostarczając na teren placówki jeden z naszych pojemników w kształcie Serca na plastikowe nakrętki, gdzie w dalszym ciągu będzie można wspierać naszą akcje.

Fundacja środki ze sprzedaży nakrętek z akcji przeznaczy na leczenie podopiecznych Fundacji. Aktualnie dla 14 letniego Kamila Wiącek, który ponownie zmaga się z chorobą nowotworową, miesięczny koszt leczenia to ok 12 tys. złotych.

Kamila można również wspierać poprzez zbiórkę internetową.

Serce z Plantów Michałkowice już trafiło do Szkoły Podstawowej nr 13, do której Kamil uczęszcza a kolejne serducho czeka na zwycięzcę tego konkursu.