Grzegorz walczy z cukrzycą

Mam na imię Grzegorz. Mam 57 lat. W 2014 roku amputowali mi lewą kończynę na wysokości uda z powodu powikłań cukrzycowych, na którą choruję od kilkunastu lat. W 2013 roku zaczęły mi doskwierać pierwsze objawy – puchnięcia nogi, odcinania palców jeden po drugim, zanik kostny oraz torbieliki kostne. Lekarze nie potrafili zdiagnozować co mi dolega. Ciągła hospitalizacja bez jakichkolwiek dobrych wieści nie była niczym zaskakującym w moim życiu. Oczyszczanie jam ropnych, leczenie antybiotykami i innymi lekarstwami niczym nie skutkowało. Po konsultacji innego lekarza stwierdzono martwicę rozpływną okolicy stawu skokowego lewego z destrukcją kości.
Lekarze nie widzieli już innego wyjścia niż amputacja.

Obecnie utrzymuję się z zasiłku MOPS. Przez cukrzycę doskwiera mi także znaczny problem z oczami, jak i z nadciśnieniem. W życiu codziennym pomaga mi córka, na tyle ile jest w stanie, za co jestem jej wdzięczny. Środki z pomocy chciałbym przeznaczyć na nową protezę, ponieważ ta, którą mam aktualnie, sprawia mi trudności w codziennym poruszaniu, a także na leczenie okulistyczne
(tzn. wykonanie badań oczu, okulary niezbędne do funkcjonowania, nie wykluczona jest operacja).

Będę bardzo wdzięczny za przekazanie 1% podatku bądź darowizny.
Liczy się każda złotówka! Okazane dobro wraca z podwójną siłą!

Jak możesz pomóc?
Numer subkonta:   46 1050 0099 7651 2080 0000 0000
Tytuł: Darowizna GRZEGORZ PLEWA NR 2080
Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując  GRZEGORZ PLEWA NR 2080