Gimnastyka Ogólnorozwojowa i Korekcyjna dla Dzieci

Prawidłowa postawa ciała ma decydujące znaczenie dla rozwijającego się organizmu i zdrowia dziecka. Wielogodzinne siedzenie przy komputerze i oglądanie telewizji. Brak ruchu. To prosta droga do skrzywień kręgosłupa i innych wad postawy: pleców okrągłych, pleców wklęsłych, pleców płaskich, bocznych skrzywień kręgosłupa, wad klatki piersiowej oraz wad kończyn dolnych (kolana koślawe, kolana szpotawe i płaskostopie).

Zajęcia będą odbywać się w każdy poniedziałek (czas trwania to 1h)
godz. 17:00 – 18:00, I grupa max 6 os.
godz. 18:00 – 19:00, II grupa max 6 os

Koszt to 25 zł/h os. płatne z góry za cały miesiąc, pierwsze zajęcia są darmowe.

Wpłaty należy dokonać na numer subkonta 82 1050 0099 7651 1490 0000 0000 Tytuł: Darowizna zajęcia gimnastyczne (imię i nazwisko dziecka)

Ilość miejsc ograniczona, Zapisy tel: 668-569-099 mail: a.klacka@fundacjapiastun.pl

Dzieci będą ćwiczyć pod okiem Trenera Personalnego oraz Instruktora fitness (siłowni) Adama Klacka

Cele ogólne:

• Eliminowanie wad postawy ciała takich jak: plecy okrągłe, plecy płaskie,
  • Ćwiczenia kształtujące ogólnorozwojowe (prawidłowa postawa ciała, krążenia ramion,  zmienność ruchu, ćwiczenia równoważne, sprawność manualna – chwytność, ćwiczenia skoczne
  • Ćwiczenia korekcyjne z wykorzystaniem przyborów.
  • Gry i zabawy korekcyjne.
  • Ćwiczenia w parach uczące współpracy
  • Kształtowanie nawyku prawidłowej postawy ciała
  • Zapewnianie dzieciom wszechstronnego rozwoju ciała

Zajęcia korekcyjne obejmują ćwiczenia:
ogólnorozwojowe, specjalne (korygujące daną wadę), wyprostne, oddechowe i antygrawitacyjne (wydłużające)

Zajęcia odbywają się w oddziele fundacji w Siemianowicach Śląskich, przy ul. Oświęcimskiej 16, posiadamy bardzo dobrze wyposażona sala do rehabilitacji ruchowej gdzie między innymi będą odbywały się zajęcia.