Filip Grabowski

Filip urodził się w 2005 roku z zespołem wad wrodzonych m.in. głębokim rozszczepem podniebienia, zespołem dziecka wiotkiego, wadą kostną stóp oraz wadą rozwojową ośrodkowego układu nerwowego. Od pierwszych dni życia wymagał rehabilitacji oraz fizjoterapii, przeszedł również wiele operacji. Dzięki zaparciu rodziców, pomocy rodziny, przyjaciół, ludzi dobrej woli oraz systematycznej rehabilitacji, powoli pokonuje ograniczenia wynikające z niepełnosprawności. „

Kilka słów od rodziców:

„Filip skończył latem 15 lat. Jest uczniem klasy VIII szkoły podstawowej specjalnej oraz podopiecznym Fundacji Piastun-Wyrównywanie Szans. Dzięki wsparciu z 1% podatku jest możliwa ciągła rehabilitacja w oparciu o Terapię Integracji Sensorycznej, która pomaga Filipowi coraz lepiej się poruszać, wspinać i pokonywać przeszkody. Kontynuowana jest terapia Biofeedback przynosząca bardzo dobre efekty w panowaniu nad własnymi reakcjami i poprawiająca koncentrację. Filip uczestniczy także w zajęciach logopedycznych i fizjoterapeutycznych. Chcielibyśmy aby syn ponownie mógł wziąć udział w terapii TOMATIS, stymulującej pracę mózgu i wspomagającej go w analizowaniu informacji dźwiękowej. Przed nami także kolejny turnus rehabilitacyjny. Oby był tak wspaniały jak ubiegłoroczny.

na bieżąco możecie śledzić informacje o Filipie na jego stronie internetowej

Jak możesz pomóc?

Numer subkonta: ING S.A. NR 22 1050 0099 7651 7000 0000 0000

Tytuł: Darowizna dla Filip Grabowski nr 7000