Czas Start! Zajęcia dla seniorów rozpoczęte!

Zaczęło się! Wczoraj rozpoczęliśmy zajęcia dla seniorów w ramach rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych ASOS. Na początek był wykład związany z rehabilitacją, dotyczący stóp – od ich budowy, funkcji, po metody utrzymania ich w dobrej formie, a także leczenia najczęstszych schorzeń.

Warto podkreślić, że zajęcia odbywały się w pełnym reżimie sanitarnym – seniorzy byli podzieleni na grupy, mieli zdezynfekowane ręce, na sali zachowywali dystans społeczny, część pozostała w maseczkach ochronnych. A to dopiero początek. Przed nami jeszcze zajęcia komputerowe, warsztaty zdrowego trybu życia, wspólne wyjścia do kina i innych placówek kulturalnych i warsztaty rękodzieła.

To i kolejne spotkania będą odbywały się w filii fundacji w Siemianowicach, przy ul. Oświęcimskiej 16. Liczba miejsc w projekcie jest ograniczona, klub może przyjąć 30 osób.

W dalszym ciągu można się zapisać na zajęcia Kliknij TUTAJ ZAPISZ SIĘ!