Budujemy domki pod jadłodzielnie

Ruszyły pracę nad budową Jadłodzielni #EkipaPiastuna wraz z Sii Power Volunteers buduje, skręca oraz maluje domki, które mają posłużyć jako szafa na suchy prowiant i oczywiście zabezpieczyć lodówki Jadłodzielni przed złymi warunkami atmosferycznymi. Zamysł jest taki, żeby lodówki stały na zewnątrz i był do nich 24h dostęp, a co za tym idzie mogło z nich skorzystać, jak najwięcej osób potrzebujących. Projekt budowy Jadłodzielni w całości przygotowany jest i realizowany przez naszego prezesa Adama Klacka przy wsparciu wolontariuszy #EkipyPiastuna oraz Sii Polska. Mamy nadzieję, że już z początkiem grudnia 2021 r. pierwsza Jadłodzielnia zostanie uruchomiona w Siemianowicach Śląskich przy oddziale Fundacji Piastun ul. Oświęcimska 16. W sumie ma powstać pięć takich obiektów na terenie woj. Śląskiego wkrótce podamy więcej informacji na temat kolejnych lokalizacji.

Projekt dofinansowany jest ze środków Sii Polska

Zobaczcie sami.