Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Strona w trakcie przebudowy. Przepraszamy za utrudnienia.

Data publikacji:

2020-06-22

Senior Zdrowy i Aktywny ( ASOS 2014-2020 )

Zajęcia komputerowe, warsztaty zdrowego trybu życia, wspólne wyjścia do kina i innych placówek kulturalnych, warsztaty rękodzieła oaz wykłady rehabilitacyjne – takie atrakcje będą w klubie dla seniorów, który  planuje zorganizować w Siemianowicach Fundacja Piastun Wyrównywanie Szans.  Pieniądze na ten cel pochodzą z Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych ASOS.

Zajęcia rozpoczną się we wrześniu, potrwają do końca roku,  ale już teraz ruszają zapisy do tego projektu. Zapraszamy osoby, które ukończyły 60 rok życia i są z Siemianowic lub najbliższych okolic. Spotkania będą odbywały się w filii fundacji w Siemianowicach, przy ul. Oświęcimskiej 16. Liczba miejsc w projekcie jest ograniczona, klub może przyjąć 30 osób, dodajmy ze wszystkie zajęcia są darmowe.

Jak się zapisać? Albo mailowo, pod adresem siemianowice@fundacjapiastun.pl, albo telefonicznie, pod numerem tel 668-569-099 od poniedziałku do piątku w godzinach 17.00 – 19.00

8 września 2020 – 13 października 2020

Warsztaty Zdrowego Żywienia

3 września 2020 – 29 października 2020

Rehabilitacja ruchowa

20 październik 2020 – 26 listopad 2020

Obsługa komputera

14 grudzień 2020 r – 16 grudzień 2020

Warsztaty rękodzieła

W ramach naszego projektu ,,Senior Zdrowy i Aktywny”

• Edukacja komputerowa osób starszych – warsztaty komputerowe
  • Uczestnictwo w kulturze w społeczności lokalnej – wspólne wyjścia do instytucji kultury
  • Poprawa jakości życia i stanu zdrowia – warsztaty zdrowego żywienia wykłady i pokazy dotyczące szeroko rozumianej rehabilitacji, ćwiczeń ogólnorozwojowych
  • inicjatywy edukacyjne – warsztaty rękodzieła

Celem Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020 (ASOS) jest poprawa jakości i poziomu życia osób starszych. Różnego rodzaju zajęcia edukacyjne, artystyczne, sportowe, warsztaty, integracja międzypokoleniowa, warsztat, uczestnictwo w życiu lokalnej społeczności – to tylko niektóre z działań, które są realizowane w całej Polsce m.in. dzięki dofinansowaniu z programu.

No items found.