Artysta Walczy z Nowotworem!

Mateusz swoją pasję, jaką jest rysowanie, zaczął odkrywać w wieku czterech lat, gdy wraz z Tatą udawał się na zloty samochodowe. Niestety w wieku 13 lat dowiedział się, że w jego organizmie zadomowił się nieproszony gość, jakim jest Chłoniak Hodgkina (ziarnica złośliwa). Był to ogromny cios dla młodego artysty, ale to nie powstrzymało Mateusza przed kontynuowaniem pasji.

Pomimo zmagania się z epilepsją, niedoczynnością tarczycy oraz powikłaniami po radio i chemioterapii, nie poddał się a w walce z chorobą oraz jej następstwami. Zawsze jest uśmiechnięty i stara się żyć normalnie, a w tym pomaga mu sztuka. Specjalizuje się on w rysunku ołówkiem i markerami – wyczarowuje nimi cuda! Mateusza bardzo interesuje motoryzacja i plastyka, przy tym osiągając w nauce doskonałe wyniki.

Chłoniak Hodgkina to niestety bardzo podstępna choroba-czasem bardzo długo nie daje widocznych objawów, dlatego Mateusz bardzo potrzebuje tych badań. Przez kolejne lata czekają go kontrole, badania i nierefundowane, bardzo kosztowne badania typu Pet, Rezonans-tomograf.

Dlatego zwracamy się do Państwa z ogromną prośbą o pomoc finansową. Każda złotówka się liczy i może pomóc Mateuszowi kontynuować swoją pasję.

Więcej prac Mateusza można zobaczyć na jego stronie. Każde ciepłe słowo dodaje mu siły i otuchy!

W zbiórkę także zaangażowani są jego rówieśnicy tworzący projekt Tożsami opierający się o kiermasz, licytację oraz bieg charytatywny, na rzecz Mateusza!

Dziękujemy za wsparcie i zrozumienie!

Wspieraj również oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Mateusz Papierkowski