Marysia Janowska

Marysia Janowska urodziła się 6.10.2009 w Katowicach, 35 tygodniu ciąży, jako wcześniak w pierwszym dniu życia rozpoznano min.: wrodzone zapalenie płuc, niewydolność oddechową, zakażenie wewnątrzmaciczne, hiperbilirubinemie, niedokrwistość, ASD II, PDA. Ze względu na pogarszając się stan zdrowia Marysia została podłączona do respiratora i 7.10.2009 przewieziona do Kliniki Intensywnej Terapii i Patologii Noworodka w Zabrzu. Po intensywnej i ciężkiej terapii udało się uratować Marysi życie. Marysia zmaga się z zaburzeniami ogólnorozwojowymi, zaburzeniami integracji sensorycznej, afazją mowy, wiotkością mięśni, wadą postawy oraz astmą oskrzelową. Pieniążki z darowizn i 1% podatku będą wykorzystane na terapie i turnusy rehabilitacyjne.

W związku z powyższym potrzebuje nieustannej i kompleksowej rehabilitacji i terapii wieloprofilowej dostosowanej do jej potrzeb

Jak możesz pomóc?

Numer subkonta: ING S.A. NR 81 1050 0099 7651 8000 0000 0000

Tytuł: Darowizna Maria Janowska nr 8000