Marcin i Tata z Mysłowic

Jak możesz pomóc?

1.Przelew: NR SUBKONTA : 98 1050 0099 7651 1120 0000 0000

z dopiskiem: DAROWIZNA DLA Marcina z Mysłowic

2. Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Marcin z Mysłowic

Mieszkam z ojcem który w 2013 doznał udaru mózgu , ma prawostronny paraliż , nie mówi i bez mojej pomocy potrafi zrobić tylko kilka kroków. Od czterech lat nie wychodzi z domu chyba, że do szpitala na jakieś badania kontrolne lub gdy jego stan się pogarsza. Prawdziwym moim problemem jest to, że w mieszkaniu nie ma warunków, by się nim należycie zaopiekować. Ubikacje mamy na korytarzu , brak łazienki sprawia, że trudno mi dbać o jego higienę osobistą. Mam bardzo ograniczony dochód bo oprócz zasiłku opiekuńczego i pielęgnacyjnego mops przyznał ojcu zasiłek stały w kwocie  80 zł . Dodam też, że jest to lokum socjalne . Jakiekolwiek próby uzyskania pomocy z urzędu miasta kończą się fiaskiem , tłumaczą się tym że mają związane ręce, bo tylko wynajmują ten lokal od spółdzielni. Mam wypisany wniosek o zamianę mieszkania lecz nie chciałbym zmieniać otoczenia gdyż tutaj otaczam się sąsiadami na których mogę liczyć w każdej sytuacji. Próba uzyskania środków na gruntowny remont w postaci chociaż materiałów z Mops-u, też okazała się nieskuteczna . Bardzo zależały mi na zrobieniu łazienki . Nie oczekuje wiele, szukam kogoś kto okaże mi zrozumienie i pokieruje w jakiś sposób moimi działaniami, bym mógł zacząć godnie żyć wraz z ojcem. Marcin