MARCIN KUSAK

Witam  serdecznie,

Mam na imię Marcin i mam 36 lat. Od 2004 roku choruję na rzadką, genetyczną i nieuleczalna chorobę mięśni  – miopatię miofibrylarną, należącą do grupy dystrofii mięśniowych. Niestety dopiero w 2017 roku zostałem poprawnie zdiagnozowany, a choroba z roku na rok się pogłębia i postępuje nadal. Obecnie można jedynie zminimalizować jej negatywny wpływ na funkcjonowanie organizmu, poprzez odpowiednie odżywianie i rehabilitację, które spowolnią przebieg choroby. Osłabienie i zaniki mięśniowe są teraz bardzo zaawansowane, co powoduje, iż wymagam stałej oraz codziennej opieki innych osób. Mam problemy z wykonaniem najprostszych czynności i bez pomocy członków rodziny oraz przyjaciół nie poradziłbym sobie.

Zebrane środki zostaną przeznaczone na specjalistyczną żywność medyczną, rehabilitację, transport medyczny oraz niezbędne przedmioty ułatwiające codzienne funkcjonowanie.

Wszystkim darczyńcom bardzo dziękuję za poświęcony czas oraz pomoc.

Pozdrawiam Marcin

Jak możesz pomóc?

1.Przelew:

Fundacja Piastun-Wyrównywanie Szans
ul. Wolności 293
41-800 Zabrze

nr subkonta: 85 1050 0099 7651 3300 0000 0000

z dopiskiem: DAROWIZNA DLA Marcin Kusak

2. Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Marcin Kusak