Filip Grabowski

Tutaj możesz wypełnić PIT on-line i oddać 1% podatku na Filipa Grabowskiego –

Filip urodził się 30.07.2005 z zespołem wad wrodzonych m.in. głębokim rozszczepem podniebienia, zespołem dziecka wiotkiego oraz wadą rozwojową ośrodkowego układu nerwowego. Od pierwszych dni życia wymagał rehabilitacji oraz fizjoterapii, przeszedł również wiele operacji. Dzięki zaparciu rodziców, pomocy rodziny, przyjaciół, ludzi dobrej woli oraz systematycznej rehabilitacji, Filipek osiągnął taki poziom rozwoju, który umożliwił podjęcie nauki w Szkole Podstawowej nr 2 z oddziałami integracyjnymi w Knurowie. Trzeba cały czas wspomagać jego rozwój oraz edukację a to wymaga dużych nakładów finansowych. Bardzo dziękujemy wszystkim darczyńcom za dotychczasową pomoc w postaci darowizn oraz wpłat z 1% podatku.

„Kilka słów od rodziców”:

Filip skończył latem 12 lat. Jest uczniem klasy V szkoły podstawowej w klasie integracyjnej, uczy się dobrze i odnajduje się w środowisku szkolnym. Równolegle z edukacją intensywnie uczestniczy w rehabilitacji. Dzięki wsparciu z 1% podatku jest możliwa dalsza terapia Integracji Sensorycznej, dzięki której Filipek coraz lepiej się porusza, wspina i pokonuje przeszkody. W tym roku planujemy także kontynuację terapii Biofeedback przynoszącą bardzo dobre efekty w panowaniu nad własnymi reakcjami i poprawiającą koncentrację jak również muzykoterapię TOMATIS stymulującą pracę mózgu i wspomagająca go w analizowaniu informacji dźwiękowej. Przed nami także turnus rehabilitacyjny. Bardzo dziękujemy za dotychczasową pomoc przyjaciołom i wszystkim darczyńcom. Pozdrawiamy serdecznie!