Anna Klaczek

Jestem Ania. Urodziłam się jako wcześniak w czerwcu 2003 roku, 13-tego w piątek. Od urodzenia jestem stałym bywalcem szpitali – wielu lekarzy próbuje znaleźć powód dlaczego tak źle się rozwijam. I tak trwa do dzisiaj. Bardzo późno zdiagnozowano u mnie celiakię, co jest jednym z powodów zaburzeń rozwojowych. Niestety to nie są jedyne problemy, które mnie dotykają, mam bóle kręgosłupa spowodowane nieuleczalną chorobą Scheuermanna – mogę tylko walczyć z bólem. Mam podwyściółkowy guz mózgu, który wymaga stałej obserwacji. Stwierdzono również anomalie w ośrodkowym układzie nerwowym, stąd też zaburzenia neuro-rozwojowe oraz spektrum autyzmu. Ciągle potrzebuję specjalnej diety, leków, pomocy specjalistów i działań rehabilitacyjnych.

Dzięki dotychczasowym terapiom, pomocy rodziny i przyjaciół, lekarze widzą poprawę i coraz lepiej radzę sobie na świecie. Myślę, że dzięki dalszemu wsparciu dojdę do takiego momentu w życiu, że będę mogła samodzielnie funkcjonować w społeczeństwie. Będzie to możliwe tylko jeśli dostanę dalszą pomoc. Dlatego proszę Was o przekazanie 1,5 % podatku, bo dzięki temu będę mogła skorzystać z nowych dotychczas niedostępnych form wspomagania mojego rozwoju.

Jak możesz pomóc?

Numer subkonta: 74 1050 0099 7651 4100 0000 0000

Tytuł: Darowizna Anna Klaczek nr 4100

Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Anna Klaczek nr 4100