Ania Komosa

Ania urodziła się 14.05.2014 r., od początku nie zachowywała się jak zdrowy noworodek. W siódmym tygodniu życia rozpoznano u Ani zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. Ania jest rehabilitowana od trzeciego miesiąca życia, jednak do tej pory nie potrafi samodzielnie siedzieć, stać, chodzić, mówić… Ma poważne problemy z napięciem mięśniowym, koordynacją ruchową i utrzymaniem
głowy w odpowiedniej pozycji. Ze względu na zaburzenia gryzienia, żucia i połykania – Ania jest karmiona i pojona przez stomię PEG. Kontrolny MR mózgowia 2015 roku wykazał zaburzenia mielinizacji ośrodkowego układu
nerwowego. Obecnie podejrzewa się u Ani rzadką chorobę genetyczną, jest prowadzona w tym kierunku diagnostyka – co wymaga czasu, badań, licznych konsultacji i wielu funduszy. Ania jest pod opieką neurologa, genetyka, gastrologa, ortopedy, rehabilitantów, logopedy, pedagoga i wielu innych specjalistów aby uzyskać w przyszłości jakąkolwiek sprawność. Koszty wizyt, badań, rehabilitacji, dojazdów, terapii i pomocy terapeutycznych oraz sprzętów rehabilitacyjnych i ortopedycznych są ogromne, dlatego będziemy bardzo wdzięczni za każde wsparcie.

JAK MOŻESZ POMÓC !

Numer subkonta:   17 1050 0099 7651 1720 0000 0000