Pożar po raz kolejny zabrał im wszystko. Samotny ojciec potrzebuje pomocy.

W ciągu jednej nocy stracili dorobek całego życia. Wybuchł pożar, z którego cudem udało im się uratować. Teraz nie mają nic. Potrzebna jest każda pomoc, od pieniędzy, przez materiały budowlane, po wyposażenie wnętrza.
17 sierpnia 2019 roku w nocy pożar spalił dach i część domu Tomka, sołtysa z Bełczyny. Mieszka w nim z matką i synem, którego sam wychowuje. W krótkiej chwili stracili wszystko: dach nad głową, wyposażenie, meble, ubrania. Co gorsza taka historia jego rodzinie przydarzyła się drugi raz. W 1995 roku pierwszy raz stracili wszystko. Po tamtej traumie przez kilkanaście lat stawali na nogi emocjonalnie i finansowo. Teraz, gdy wszystko wróciło do normalnego życia, po raz kolejny zostali dotkliwie doświadczeni przez los. Jego syn powinien teraz przygotowywać się do rozpoczęcia nowego roku szkolnego, a tymczasem bardziej martwi się, gdzie będzie mieszkał. Nie pozwólmy im stracić nadziei.

Tomek to człowiek, który nikomu nie odmawia pomocy. Integruje lokalną społeczność, wspiera potrzebujących, zaraża pozytywną energią. Teraz sam potrzebuje szybkiego wsparcia. Rozpoczął się wyścig z czasem, by zdążyć odbudować dom przed nadejściem zimy. Zbieramy środki, które pomogą jego rodzinie wrócić do normalnego życia. Każda złotówka jest cenna. Dla Ciebie to tylko niewielki wysiłek finansowy, a dla niego szansa na odbudowanie życia.

→Chcę pomóc←