Anna Klaczek

Jestem Ania. Mam już 15 lat. Urodziłam się jako wcześniak w czerwcu 2003 roku, 13 w piątek . W szkole podstawowej korzystałam z nauczania indywidualnego, obecnie jestem w trzeciej klasie gimnazjum i dzięki postępom w rozwoju mogę być z innymi dziećmi w klasie integracyjnej. Od urodzenia jestem stałym bywalcem szpitali – wielu lekarzy próbuje znaleźć powód dlaczego tak źle się rozwijam. Bardzo późno zdiagnozowano u mnie celiakię, co jest jednym z powodów zaburzeń rozwojowych. Mam bóle kręgosłupa spowodowane nieuleczalną chorobą Scheuermanna – mogę tylko walczyć z bólem. Mam podwyściółkowy guz mózgu, który wymaga stałej obserwacji. Stwierdzono również anomalie w ośrodkowym układzie nerwowym. Cały czas występują zaburzenia neuro-rozwojowe. Ciągle potrzebuję specjalnej diety, leków, pomocy specjalistów i działań rehabilitacyjnych, a lekarze i specjaliści nadal nie są pewni co do wszystkich źródeł moich problemów.
Jak możesz pomóc?

Numer subkonta: 74 1050 0099 7651 4100 0000 0000

Tytuł: Anna Klaczek

Oddając 1% podatku na KRS 0000292978 w celu szczegółowym wpisując Anna Klaczek

Dzięki dotychczasowym terapiom, pomocy rodziny i przyjaciół lekarze widzą poprawę i coraz lepiej radzę sobie na świecie. Myślę, że dzięki dalszemu wsparciu dojdę do takiego momentu w życiu, że będę mogła samodzielnie funkcjonować w społeczeństwie. Będzie to możliwe tylko jeśli dostanę dalszą pomoc. Dlatego proszę Was o przekazanie 1% podatku, bo dzięki temu będę mogła skorzystać z nowych dotychczas niedostępnych form wspomagania mojego rozwoju.