Nikodem Cheda

Nikodem urodził się 06.01.2012r jako wcześniak z niedotlenieniem mózgu z powodu krwawienia do komór mózgowych i obniżonym napięciem mięśniowym. Od pierwszych dni życia Nikodem był rehabilitowany ze względu na opóźniony rozwój psychoruchowy. W 2016 r. stwierdzono u niego zaburzenia ze spektrum autyzmu, leczenie przebiega za pomocą terapii behawioralnej i integracji sensorycznej. Dodatkowo Nikodem uczęszcza na zajęcia logopedyczne oraz basen.

Leczenie przynosi pożądane rezultaty, jednak wciąż jest dużo do zrobienia szczególnie w zakresie komunikacji, autostymulacji, rozwoju ruchowego oraz sfery orofacjalnej. Od grudnia 2018 r. nasz syn wymaga leczenia farmakologicznego oraz częstszych wizyt u psychiatry.
W 2018 r. za zebrane pieniądze udało nam się wyjechać na turnus rehabilitacyjny, bardzo dziękujemy za każdy procent.

Jako rodzice dokładamy wszelkich starań w dążeniu do samodzielności syna, nie uda nam się to bez kosztownych terapii.

Dlatego prosimy o 1% PODATKU TO NIC NIE KOSZTUJE.” KRS0000292978

nr konta