Laura z Gliwic

Laura ma 2,5 roku i od urodzenia zaburzenia sensoryczne (zwłaszcza czucia głębokiego), zaburzenia ze spektrum autyzmu, zaburzenia zachowania i emocji.

Musi być pod stałą opieką psychologa,pedagoga,psychiatry,neurologa, neurologopedy, rehabilitantów, terapeutów i kardiologa(ze względu na szmery).

Bardzo potrzebna jest pomoc na jej terapię, szczególnie teraz kiedy jest jeszcze mała,aby mogła rozwijać się jak jej rówieśnicy.

Laura musi uczęszczać na rehabilitację, na terapię integracji sensorycznej, terapię behawioralną, wspomaganie rozwoju i hipoterapię.

Kilka słów od rodziców:
wszystkie wyżej wymienione terapię są odpłatne, Narodowy Fundusz Zdrowia nie wspomaga tego typu leczenia, niemniej jednak w przypadku zaburzeń Laury są konieczne by córka miała szansę się rozwijać zarówno fizycznie, psychicznie jak i intelektualnie. Wkład finansowy w leczenie jest bardzo duży, a potrzeby dziecka chorego jeszcze większe dlatego zmuszeni jesteśmy prosić o wsparcie. Być może znajdą się osoby o szlachetnym sercu, które zechcą wspomóc córeczki leczenie.

Darowizny dla Laury można wpłacać na subkonto utworzone dla niej o nr:

ING BANK S.A.