Koledzy z NGK dziękują...

Podziękowanie!

Czasy jakie są każdy z nas miał się już chyba okazję przekonać. Gdzie się człowiek nie obróci podwyżka, a to czynszu, wody a i za prąd sobie nie żałują. W pracy też nas podwyżki nie omijają, pewniak że wzrost targetu się szykuje.

Mimo tak zwariowanych czasów jeden z naszych Kolegów postanowił wziąć na siebie dodatkowy obowiązek i przygarnąć siostrzeńca, tworząc mu rodzinę zastępczą.

Jak już wcześniej wspominałem, czasy są jakie są i lekko wcale nie ma. Chłopak musi gdzieś przecież mieszkać i w godziwych warunkach żyć, a dodatkowa trudność polega na tym że nasz kolega jest jedynym żywicielem rodziny.

I tu postanowiliśmy poprosić Fundację „PIASTUN-WYRÓWNYWANIE SZANS” o pomoc. Przekazaliśmy sprawę naszego kolegi fundacji wraz z dokumentacją całej sprawy i w ciągu dwóch miesięcy ludzie fundacji odnowili i umeblowali pokój pociech naszego Kolegi oraz przekazano Mu bony na zakup art. szkolnych i odzieży.

Tym sposobem dzieciaczki mają lepsze warunki rozwojowe i łatwiejszy start w kolejny rok szkolny dzięki Fundacji „PIASTUN-WYRÓWNYWANIE SZANS”.

Dziękujemy w imieniu naszego kolegi i jego rodziny.

Międzyzakładowa Komisja Związkowa ZZ „Kontra”

przy NGK CERAMICS POLSKA