Filipek z Knurowa

rehabilitacja Filipka

Filipek urodził się 30.07.2005r z zespołem wad wrodzonych, zespołem dziecka wiotkiego oraz wadą rozwojową OUN.

O pierwszych dni życia wymaga rehabilitacji oraz fizjoterapii, przeszedł również wiele operacji.

Dzięki zaparciu rodziców, pomocy rodziny oraz rehabilitacji Filipek osiągnął taki poziom rozwoju, dzięki czemu uczęszczą do przedszkola; aby dalej mógł się rozwijać potrzeba wielu rehabilitacji, co jest bardzo kosztowne, dlatego właśnie rodzice Filipka zwrócili się do naszej Fundacji, abyśmy wzięli ich syna pod swoją pieczę.

Fundacja dofinansowała zakup specjalistycznego fotelika samochodowego dla Filipka.
Zebrane darowizny oraz wpłaty z 1% podatku przekazujemy na rehabilitację Filipka oraz na zakup leków, odzieży i innych niezbędnych art. w celu poprawy bytu Filipka.

Kilka słów od rodziców:

Filipek skończył latem 10 lat. Jest uczniem klasy III szkoły podstawowej w klasie integracyjnej, uczy się dobrze i odnajduje się w środowisku szkolnym. Równolegle z edukacją intensywnie uczestniczy w rehabilitacji.

Dzięki wsparciu z 1% podatku jest możliwa dalsza terapia Integracji Sensorycznej, dzięki której Filipek coraz lepiej się porusza, wspina i pokonuje przeszkody. W tym roku planujemy także kontynuację terapii Biofeedback przynosząca bardzo dobre efekty w panowaniu nad własnymi reakcjami i poprawiającą koncentrację jak również muzykoterapię TOMATIS stymulująca pracę mózgu i wspomagająca go w analizowaniu informacji dźwiękowej. Przed nami także turnus rehabilitacyjny oraz zabieg operacyjny.

Bardzo dziękujemy za dotychczasową pomoc przyjaciołom i wszystkim darczyńcom. Pozdrawiamy serdecznie!

Darowizny dla Filipa można wpłacać na subkonto utworzone dla niego o nr:

ING BANK S.A.